Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Portabella diu no al tripartit

|

- Publicitat -

El líder d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona després de diverses reunions amb el PSC ha arribat a la meditada conclusió que es quedarà a l’oposició. Així doncs es confirma que no hi haurà un altre tripartit a Barcelona. Ara, el nou govern barceloní haurà de treballar en minoria.

Publicitat

Portabella ha explicat que no ha arribat a acords substancials amb Hereu sobre quin ha de ser el model de ciutat. El catalanisme sobirà que presenta esquerra no es veu recolzat per als socialistes de Barcelona. Així s’explicava el cap de llista a Barcelona per Esquerra: “existeixen uns obstacles pràcticament insalvables per continuar les negociacions”, en referència a la constitució de l’Ajuntament, ha dit que respectarà “la llista més votada, encara que això no necessàriament implica votar Jordi Hereu”.

Portabella ha volgut deixar molt clar que aquesta decisió no representa una ruptura: “nosaltres no trenquem res, en tot cas no reeditem, que és una cosa molt diferent”. Deixant clar que el tripartit ha estat positiu per Barcelona però que ara ha de fer un pas més que segons Esquerra els altres dos partits no sembla que defensin. Així doncs, aquesta decisió de no reeditar el tripartit, però, haurà de ser ratificada dilluns vinent en la reunió de la Comissió Executiva del partit.

Per la seva banda, Ricard Martínez ha insistit regidor d’Esquerra a Barcelona ha explicat el desencís amb el document base que els socialistes han presentat per arribar a un acord amb els republicans: “més que un enunciat de propostes el que hi ha d’haver és una voluntat clara de canvi” perquè “sense voluntat política no hi ha document, i sense document no hi ha acord”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut