Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Pèssim seguiment a l’extrema dreta a València

Els manifestants van recórrer carrers cèntrics de València, sota el lema ‘A Espanya, els espanyols primer. Contra la immigració il·legal i en defensa dels nostres drets’. 
La concentració, de marcat caràcter racista i d’exaltació de la ideologia neonazi, es va iniciar a la Plaça d’Espanya, a la sis en punt de la tarda. Els convocants van repartir allí mateix fotografies del lehendakari basc, Juan José Ibarretxe i del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod Rovira, perquè els assistents les cremessin.

Redacció
Redacció 15/10/2007

Ja des de directe!cat us vam explicar que aquesta manifestació estava convocada amb l’objectiu de cremar fotos i símbols independentistes. També us vam explicar què va passar a Montjuïc. Doncs ara us diem que els manifestants després de la crema de fotografies, van engegar la caminada, sense que s’haguessin de lamentar incidents, travessant de punta a punta el centre de la ciutat.

El fet més destacat, de tot això tan lamentable, és cert que els ultres d’España 2000 no van contar amb molts seguidors ni espectadors. Els carrers de l’itinerari van estar buits de públic. Moltes valencianes i valencians van aprofitar ahir el pont del 12 d’Octubre per a sortir a la platja o per a anar-se d’excursió a la muntanya.

A la concentració feixista van assistir membres de Joventut Nacional. Aquests, per a donar-li un toc ‘solemne’ i ‘dramàtic’ a la desfilada, es van col·locar en dues files, amb espelmes enceses, emulant una processó religiosa de Setmana Santa. Duien banderes preconstitucionals o il·legals, si es prefereix, amb l’àguila franquista. A més molts manifestants duien altres símbols del nacionalisme ultra, com els tirants que va posar de moda Manuel Garrotxa Iribarne, fundador de AP i ara president d’honor del PP.

També es van exhibir samarretes amb la inscripció ‘Orgullós de ser espanyol’. Tota la parafernalia ultra va estar acompanyada de crits i consignes de to franquista, feixista i neonazi. L’advocat José Luis Roberto Navarro, fundador d’Espanya 2000, tancà l’acte amb els crits de ‘Visca Espanya’ i “Espanya és una i no 51”. També es van corejar altres de to racista, com ‘stop immigració’, ‘menys pasteres, que tanquin les fronteres’ o ‘la immigració destrueix la nació’. Per acabar es va fer un crit unànime: ‘Visca Franco’.