Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Pamplona es vesteix contra les agressions sexistes en un San Fermín marcat per la sentència de La Manada

Redacció | El 'txupinazo' d'aquest divendres al migdia ha donat tret de sortida als Santfermins, una festa, que aquest any, estarà marcada per la sentència a La Manada, i que arriba després que el jutge deixes en llibertat el guàrdia civil de La Manada que va anar a renovar-se el passaport. 

Redacció
Redacció 06/07/2018
Els balcons de Pamplona s'han omplert de pancartes amb la imatge d'una mà vermella que simbolitza el rebuig a qualsevol violència contra les dones i que s'emmarca dins la campanya “Pamplona lliure d'agressions sexistes”.
 
De fet, per evitar que es repeteixin casos d'agressions sexuals, l'Ajuntament de Pamplona ha creat una aplicació mòbil que permet geolocalitzar possibles víctimes. 
 
Segons informa Rac 1, l'Ajuntament també ha editat 22.000 guies en basc, castellà, anglès i francès en què s'explica com detectar agressions sexistes i ha habilitat un punt d'informació durant totes les festes a la Plaza del Castillo.

 
El guàrdia civil de La Manada continuarà en llibertat
 
L'inici de les festes coincideix amb la decisió del jutge de deixar en llibertat provisional Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil de La Manada, condemnat per agressió sexual, que va intentar renovar-se el passaport. L'Audiència de Navarra decidirà aquesta setmana o la que ve sobre la seva situació. 
 
Aquest dijous va declarar davant del jutge, després que la Fiscalia i l'acusació demanessin que tornés a la presó en considerar que va vulnerar les mesures cautelars de la seva llibertat provisional en intentar renovar el passaport, però ha quedat en llibertat.
 
A la vista, els funcionaris de renovació del DNI de Sevilla van confirmar que el condemnat va intentar treure's el passaport, i no pas consultar quan li caducava, que és el que assegura la defensa.