Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Paisatges literaris gratuïts als Ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya està obsequiant als clients que viatgin avui 23 d’abril amb un exemplar del llibre ‘Paisatges. La mirada dels escriptors’, editat per Edicions 62, un recull de textos triats d’entre la vasta tradició de paisatgisme literari català.

Redacció 23/04/2007

L’antologia la formen proses i poesies d’autors de diferents èpoques com Miquel Costa i Llobera, Mossèn Cinto Verdaguer, Víctor Català, Joaquim Ruyra, Joan Maragall, Prudenci Bertrana, Joaquim Folguera, Guerau de Liost, Josep Maria de Sagarra, Josep Sebastià Pons, Sebastià Juan Arbó, Josep Pla, Josep Carner, Josep Maria Espinàs, Marià Manent, J.V. Foix, Jesús Moncada, Mercè Rodoreda, Joan Vinyoli, Miquel Bauçà, Perejaume, Feliu Formosa, Enric Masasses, Narcís Comadira, Albert Roig i Francesc Serés.

Amb aquesta publicació, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) continua la col·lecció literària de llibres per a viatges, que va iniciar amb el volum Invitació a la poesia l’Onze de Setembre del 2005. Amb un contingut molt adequat per poder ser llegit en desplaçaments de curta durada, Paisatges ofereix diferents textos en prosa i poesia.

El llibre, que té un format d’11×16 cm, 60 pàgines i està essent distribuït entre els clients que viatgin en els trens de les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia, Lleida-La Pobla de Segur, les línies del cremallera de Montserrat i de Vall de Núria i la línia del Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, fins que se n’exhaureixin els 20.000 exemplars editats.