Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Pablo Casado trepitja la memòria històrica: ”No gastaria un euro en desenterrar a Franco”

Redacció| “No gastaria un euro en desenterrar a Franco. Pedro Sánchez està seguint l'agenda de Zapatero i fracturant la societat”. Són paraules del vicesecretari del PP i candidat a liderar-lo, Pablo Casado, acusant el president del Gobierno, Pedro Sánchez, de presentar propostes “incendiàries” pel “rèdit electoral”; en referència a la voluntat de treure el dictador del Valle de los Caídos. I és que Casado ha dedicat bona part de la seva intervenció d'aquest matí en un esmorzar informatiu a trepitjar la memòria històrica. 

Redacció
Redacció 16/07/2018
Casado s'ha atrevit a assegurar que “des de 1975”, qualsevol familiar pot buscar les restes dels seus éssers estimats “amb ple suport de les diputacions i el Govern d'Espanya”; tot el contrari del que han afirmat els relators de Nacions Unides enviats a l'Estat espanyol durant els últims anys, que han denunciat “l'abandonament de l'Estat” als familiars dels represaliats del franquisme. Més encara, durant els anys del govern del PP amb Mariano Rajoy al capdavant. 
 
Evita condemnar el franquisme
 
Preguntat sobre la seva opinió pel que fa a les imatges d'espanyols amb el braç en alt i banderes preconstitucionals ahir diumenge al Valle de los Caídos, Pablo Casado no ha contestat. “Cal mirar al futur. Sense revisionismes ni comissions de la veritat. Es pot fer política sense necessitat d'obrir costures i tornar a enfrontar a les dues Espanyes”, ha declarat durant la seva intervenció.