Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Núria Pòrtulas torna a la presó després de declarar a l’Audiència Nacional

|

- Publicitat -

Es tracta de la primera declaració de Pòrtulas davant el jutge Del Olmo, perquè en el moment de ser detinguda, el passat 7 de febrer, va passar a disposició del jutge de guàrdia, Santiago Pedraz. Avui, tant Del Olmo com el fiscal Miguel Ángel Carballo i el seu advocat defensor, Benet Salellas, l’han sotmès a un interrogatori extens que ha girat entorn de la documentació –fanzines, pòsters i caràtules de discs- que els Mossos d’Esquadra van trobar a casa seva i que consten a les diligències.

Publicitat

També sobre el document informàtic en llengua portuguesa que explica la fabricació de còctels molotov. Es tracta del principal element en què es basen les tesis de la fiscalia i dels Mossos d’Esquadra, que en el seu informe assenyalen que Pòrtulas tenia connexions amb anarquistes italians i que podria estar en condicions de cometre atemptats, tot i que no recull l’existència de cap explosiu, ni detalla cap activitat del suposat grup del que formaria part.

Uns arguments que, segons la defensa, són insostenibles, i que han estat rebutjats per la jove, que en la declaració d’avui ha negat tenir coneixement de l’existència del document i ha explicat que el disquet informàtic en què va aparèixer –que data del 2001- formava part del material del curs d’animació sociocultural en què va participar juntament amb moltes altres persones que l’havien utilitzat.

La declaració a petició pròpia també ha servit perquè la defensa presentés una petició de llibertat acompanyada de les mocions aprovades per 25 municipis de les demarcacions de Girona –inclosa Girona ciutat- i Barcelona que reclamen el seu alliberament. No ha estat el cas de les 10.000 signatures que Benet Salellas ha guardat per qüestions d’oportunitat processal i que presentarà en un altre moment.

Un cop finalitzada la declaració, el fiscal Miguel Ángel Carballo ha anunciat que estudiarà en les pròximes hores la petició d’alliberament presentada per la defensa i informarà el jutge en un sentit o altre.

Un cop més, familiars i amics de Pòrtulas s’han concentrat a les proximitats de l’Audiència Nacional mentre ha durat la declaració. Aquesta vegada s’han desplaçat a Madrid una trentena de persones, que han estat desallotjades de les immediacions dels jutjats per la policia nacional, que havia concentrat efectius per a l’ocasió.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió