Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Nova censura de l’Estat: prohibeix a setze eurodiputats visitar els presos polítics

ACN | Diversos eurodiputats estrangers han denunciat les “dificultats” que estan trobant per aconseguir autorització per visitar els polítics i activistes catalans tancats a les presons d'Estremera, Alcalá de Meco i Soto del Real. “No hem trobat cap mena de cooperació del govern de Madrid”, lamenten des de plataforma Diàleg UE-Catalunya, una delegació de 16 eurodiputats que va demanar visitar els consellers empresonats a la presó.

 

Redacció
Redacció 30/11/2017
“Per ara no hem tingut cap resposta motivada, amb explicacions”, assegura la francesa Marie-Pierre Vieu, que titlla “d'extremadament greu” aquest silenci. En aquest sentit, ha recalcat el dret de qualsevol eurodiputat a accedir a qualsevol centre penitenciari europeu.
 
Pel que fa a les eleccions, Vieu ha demanat que siguin “transparents”. “Estem molt sorpresos per com han anat les coses, perquè s'hagin empresonat consellers i activistes per tenir un punt de vista que no està autoritzat pel govern central”, lamenta l'eurodiputada.
 
Per la seva banda, l'eurodiputada italiana Eleonora Forenza ha explicat que els posen “més i més dificultats” per visitar els presos polítics. “Reclamem la seva llibertat, però també el nostre dret a visitar-los”, ha sentenciat.
 
José Bové, una de les figures històriques de l'esquerra verda francesa, també va admetre en una roda de premsa dimecres a l'Eurocambra que l'Estat està posant traves a la seva visita. “Per què no se'ns ha permès?”, va preguntar, afirmant que ara estan fent pressió a les autoritats franceses perquè “parlin amb els seus homòlegs a Espanya”. “És totalment de bojos”, va lamentar.
 
“Si els presoners volen ser alliberats, han d'acceptar el que diu el govern”, ha lamentat Bové, que creu que a l'Estat espanyol la justícia “està sota el poder polític” i “això també és un problema per a la Unió Europea”, ha conclòs.

Relacionats