Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Aragonès alerta del “feminisme desdibuixat” del PSC i afirma que ERC és “garantia” de mantenir la conselleria de Feminismes

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, ha demanat la confiança de “totes les dones” de Catalunya per continuar les polítiques feministes del Govern. Durant l’acte d’aquest dimecres al matí a Barcelona, Aragonès ha assegurat que només un executiu presidit per ell és “garantí” de mantenir la conselleria d’Igualtat i Feminismes, un departament que va crear ERC el 2021. El president i candidat a la reelecció ha avisat que el “feminisme conservador” del PSC “desdibuixa” les polítiques fetes fins ara, i que els socialistes “no volen molestar els amics senyors” de Pedro Sánchez. També ha recordat que Junts va situar el pressupost de l’Institut Català de les Dones en “mínims històrics”.

Aragonès ha demanat la confiança “especialment de totes les dones” per continuar treballant al capdavant del Govern des d’una perspectiva “feminista i valenta”. El candidat d’ERC ha reivindicat les polítiques d’igualtat que ha tirat endavant l’executiu l’última legislatura, des de davant de la farmàcia on van presentar l’acció ‘La meva regla, les meves regles’.

Publicitat

Acompanyat de la número dos, la vicepresidenta Laura Vilagrà; la consellera Tània Verge; la cap de llista per Lleida, Marta Vilalta; la número 4 per Barcelona, Najat Driouech; i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, Aragonès ha subratllat que l’única “garantia” de mantenir la conselleria d’Igualtat i Feminismes és amb una nova presidència d’ERC, el partit que la va crear. “Necessitem un govern feminista desacomplexat”, ha reiterat.

Al seu torn, Verge, que des d’ahir és militant d’ERC, ha lloat la “fermesa, compromís i valentia” del partit a favor de les polítiques d’igualtat.

En canvi, Aragonès ha advertit que el PSC “desdibuixa” les polítiques feministes anteriors, i que aplica unes accions per la igualtat que són “conservadores”. A més, ha recordat que Junts va deixar l’ICD amb “mínims històrics” de finançament. I que els de Carles Puigdemont es queden “en les paraules” i no aplica les polítiques feministes “en fets”.

Et pot interessar  La JEC expedienta el conseller de Salut Manel Balcells per unes visites a centres sanitaris dies abans de la campanya

Cap de l’oposició?

En una entrevista aquest matí a TV3, Aragonès ha afirmat que es plantejaria ser cap de l’oposició en cas que s’acabés formant un govern entre PSC i Junts, després del 12-M. Si bé ha reiterat que es presenta per guanyar les eleccions i tornar a ser president, el cap de llista d’ERC ha argumentat que, “davant d’una aliança del passat, caldria plantar-hi cara”.

El PSC i un avançament electoral el 2022

D’altra banda, Illa ha explicat aquest matí a Ràdio 4 que un partit va anar a buscar el PSC per forçar un avançament electoral, després que Junts decidís marxar del Govern, l’octubre de 2022. El candidat socialista ha afirmat que no va ser el PPC, i ha deixat entendre que va ser Junts.

Sobre tot aquest tema, Aragonès ha advertit que PSC i Junts “sempre que poden s’uneixen”. I que, per tant, el 12-M cal votar també amb l’objectiu que “no puguin unir-se”. El candidat d’ERC ha conclòs que Junts “està fent ressuscitar la dreta catalana més conservadora”.

Parlon i Trapero

Aragonès també s’ha mostrat “sorprès” per l’anunci d’Illa d’incorporar l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. com a consellera d’Interior, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, com a director general de la Policia, si el candidat socialista és president. “Abans que la gent voti ja està repartint càrrecs”, ha criticat Aragonès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut