Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Neix la plataforma antifeixista a Girona per combatre l’auge del feixisme a la ciutat

Redacció | Diverses entitats, col·lectius, la CUP i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s'han agrupat en una plataforma per denunciar “l'augment d'agressions i accions feixistes” a Girona ciutat, sobretot després de l'1-O.

Redacció
Redacció 16/07/2018

Els impulsors de la plataforma les han recollides totes en un llistat que aquest dilluns han fet públic: Pintades d'esvàstiques, atacs al Casal Independentista El Forn, amenaces i cops de puny… 

Asseguren que, al darrere de la majoria, hi ha un grup liderat per “feixistes històrics”, que se sent “legitimat” per actuar cada cop “amb més impunitat”.

La plataforma, a més, assenyala directament un membre del Jovent Gironí, la grada d'animació del Girona FC, de qui diuen, directament, que és “d'ideologia nazi i ha comès algunes de les darreres agressions feixistes”.

Per això, reclamen al club que l'expulsi i, en cas que no sigui així, sol·liciten a l'Ajuntament que hi intervingui. “Perquè sabem que el feixisme segueix avançant si no se'l combat decididament, sense posicions tèbies o ambigües”, recull la plataforma en un manifest.