Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Més de la meitat dels catalans naveguen per internet

|

- Publicitat -

Les últimes dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) corresponents al segon semestre de 2006 indiquen que el 53’9% dels catalans es connecten de forma habitual a Internet. Segons el mateix informe, un 48% de les llars catalanes tenen accés a la Xarxa i 4 de cada 10 disposen de connexió de banda ampla. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, assegura que “les dades mostren que Catalunya continua immergint-se a la Societat de la Informació ja que estem per sobre la mitjana europea en alguns dels principals indicadors”. Tot i això, Bosch diu que “no és suficient que el país avanci sinó que cal accelerar perquè Catalunya s’integri plenament a l’era digital”.

Publicitat

L’estudi de l’INE indica que a Catalunya s’ha duplicat el nombre de llars amb receptors de Televisió Digital Terrestre (TDT) i ja hi ha un 20% que reben el senyal mitjançant aquesta tecnologia. Bosch assegura que “en un futur proper, la TDT serà un mitjà que aproparà els ciutadans a les administracions”. Segons l’INE, el 54’7% de les llars catalanes disposen d’ordinador de sobretaula i un 23’5% d’ordinador portàtil. Pel què fa a la telefonia, continua la tendència creixent i hi ha un 91’4% de les llars té, com a mínim, un telèfon mòbil.

En referència als principals usos d’Internet, la majoria de gent, el 96’8%, es connecta per buscar informació, un 73’4% per enviar correus electrònics, i un 23’8% han comprat alguna vegada a través de la Xarxa. Un 46% de la població catalana no es connecta habitualment a Internet i d’aquests més de la meitat diuen que el motiu per no fer-ho és la falta de coneixements informàtics. Jordi Bosch recorda que “la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació treballa per fomentar la formació TIC” i posa d’exemple la recent adjudicació d’1 milió d’euros de la convocatòria d’ajuts en activitats formatives, o la tasca que està fent arreu del territori la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

L’enquesta de l’INE revela que un 47’8% de la població catalana ha fet cursos específics d’ús d’ordinadors en el darrer any. En la línia de potenciar i homologar aquestes activitats formatives, la Generalitat de Catalunya ha anunciat la creació d’un carnet TIC per acreditar els coneixements adquirits pels ciutadans en l’àmbit de les tecnologies de la informació i comunicació.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió