Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Les associacions de veïns de Cornellà faran campanya pel ‘no’ a la consulta

La Federació d’Associacions de Veïns de Cornellà ha anunciat que farà campanya a favor del ‘no’ en la consulta sobre la independència que se celebrarà en aquesta ciutat el proper 20 de juny. ‘S’ha d’aconseguir més autogovern’, ha considerat la presidenta de la FAVCO, Pura Velarde. ‘Però d’aquí a demanar la independència, no’, ha afegit. El portaveu de Cornellà Decideix!, Lluís Junyent, ha mostrat la seva satisfacció per aquest pas. ‘Significa que el missatge que hem estat difonent ha calat en la societat cornellanenca’, ha considerat. Tres de les set associacions de veïns de Cornellà es van adherir a la plataforma que prepara la consulta, i dues han cedit les seves seus per fer-hi votacions.

Redacció
Redacció 11/06/2010

‘Ho hem decidit en junta. Hem col·laborat en la mesura en què hem pogut a què es realitzi la consulta, però creiem que la independència no és ara mateix una prioritat’, ha dit la presidenta de la FAVCO, Pura Velarda, en declaracions a l’ACN. L’entitat que presideix començarà demà a repartir fulletons animant els cornellanencs a votar ‘no’ en la consulta. ‘No és el moment’, ha afegit Velarde sobre la independència. ‘Caldria seguir defensant que s’aprovi l’estatut sorgit del Parlament. L’objectiu de la independència el veiem a llarg termini i nosaltres no el volem’, ha opinat.

Tres seus d’associacions seran col·legis electorals

La col·laboració de la FAVCO en la consulta, però, no és nova. Ja han participat en algunes reunions als barris i tres de les set que formen part de la FAVCO, les associacions de la Gavarra, Sant Ildefons i el Padró, van decidir adherir-se a Cornellà Decideix. En les seus de les associacions de Sant Ildefons i la Gavarra es faran votacions el proper 20 de juny.

‘Volem opinar sobre les qüestions que ens afecten’

Velarde defensa aquesta participació. ‘Com a organització veïnal sempre hem estat partidaris de les consultes, sobre qualsevol tema. En diversos actes que ha organitzat la plataforma, les associacions de veïns han defensat la importància de què els ciutadans puguin decidir sobre les qüestions que els afecten. ‘Volem opinar en aquest cas, també’, ha dit Velarde.

La mobilització del no, clau d’una alta participació

El portaveu de l’entitat que organitza les consultes, Lluís Junyent, ha recordat que ‘Cornellà Decideix no aposta ni pel ‘sí’ ni pel ‘no’, sinó perquè els ciutadans i ciutadanes puguin expressar lliurement la seva opinió sobre si Catalunya ha de ser o no independent’, i s’ha mostrat satisfet per la campanya a favor del no.

De fet, en diverses ocasions els organitzadors de la consulta en aquesta ciutat metropolitana han recordat que una alta participació en la consulta dependrà de si aconsegueixen mobilitzar els partidaris del no, que s’estima que és un grup nombrós a Cornellà. Aquesta ciutat ja va acollir el primer acte de Justo Molinero a favor de la participació en les votacions sobre la independència.

Ja hi ha un 4,47% de vot anticipat

Un membre de Cornellà Decideix, Joan Gavaldà, ha indicat que, fins diumenge passat, quan van fer recompte, ja han recollit més de 3.000 vots anticipats. Això suposa un 4,47% del cens. L’objectiu és assolir el 5% abans del 20-J. Gavaldà ha afegit que ja compten amb més de mig miler de voluntaris per a organitzar les votacions aquella jornada.