Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

L’assassí de Virgínia va ser un estudiant sudcoreà del mateix centre

S’ha identificat l’autor de la massacre a Virgínia. Tot sembla indicar que el pertorbat que va acabar amb la vida de 33 persones i en va ferir 15 més era un alumne del centre.

Redacció 17/04/2007

Més informació sobre la tragèdia a Virgínia. Segons informa la policia, l’assassí que va matar una trentena de persones era un estudiant coreà anomenat Cho Seung-hui, de 23 anys, estudiant de 4t a la facultat. Seung-hui va nèixer a Corea del Sud i vivia als EUA des de 1992.

La policia també ha explicat que les proves de balística confirmen que ambdós atacs van ser realitzats amb les mateixes armes de foc.

Per altra banda el rector de la universitat Virgínia Tech, Charles Steger, ha refermat la decisió de no avisar immediatament als alumnes després del primer assassinat. Alumnes consultats han explicat que, de fet, el primer correu electrònic avisant que es quedessin a casa no els va arribar fins les 9:26 (15:26 hora catalana), minuts després que hagués començat el tiroteig a les aules.

La investigació al voltant del sudcoreà està essent dificultosa, ja que sembla que era un alumne solitari i reservat. Els detalls de la massacre són escruixidors. Segons explica el doctor Joseph Cacioppo de l’Hospital Regional de Montgomery, “no hi ha cap cadàver amb menys de tres ferides de bala al cos”.

Un jove ferit de bala al braç explica que l’atacant disparava “enmig d’un silenci inquietant” i sense “objectiu específic”. “Va limitar-se a disparar a tothom que va poder”, concloïa.

Un jove lleidatà es salva de la tragèdia

El jove de Lleida Albert Larregola, estudiant de 3r d’Empresarials a la universitat afectada, va salvar-se de la tragèdia al dormir una hora més aquell dilluns. Segons va explicar ahir a la Vanguardia, Larregola va quedar-se dormint una hora més ja que els alumnes que participen als equips esportius del centre tenen autorització per fer-ho l’endemà d’un partit. Aquesta circumstància “em va salvar la vida”, explicava el lleidatà.