Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

L’accés a Internet per banda ampla ja arriba al 95% de la població catalana

La cobertura d’accés a Internet per banda ampla a Catalunya ha arribat al 95% de la població gràcies a la implantació de la tecnologia Wimax, impulsada per la Generalitat, segons dades del Govern. Per territoris, fonts de la Secretaria de Telecomunicacions han informat que l’accés a banda ampla -sumant ADSL i Wimax- a Catalunya és superior al 90% en 36 de les 41 comarques catalanes.

Redacció 14/05/2007

Les excepcions són el Pallars Sobirà (75%), el Ripollès (87%), la Garrotxa (82%) i l’Alt Empordà (83%) al Pirineu i el Priorat (83%) a Tarragona, segons dades de febrer del 2007.

Aquestes dades contrasten amb les del 2003, quan l’accés a banda ampla només superava el 90% en cinc comarques (Barcelonès, Baix Llobregat, Bages, Segrià i Montsià), segons les dades de cobertura amb ADSL.

La Generalitat preveu complir l’objectiu que a finals d’any el 97,7% de la població catalana tingui accés a banda ampla, un percentatge que actualment es troba al 95%, i espera aconseguir-ho continuant amb el desplegament de Wimax en municipis de més de 100 habitants que no compten amb ADSL. El Wimax és una variant del sistema Wi-Fi amb molta més potència, ja que permet arribar a radis de 50-70 quilòmetres en lloc dels 300 metres dels sistemes sense fils convencionals.

La Secretaria de Comunicacions també ha posat en funcionament un cercador la cobertura de banda ampla, encara en fase de proves.

Continua, doncs, la feina per aconseguir al més aviat possible una Catalunya plenament digital. El 2007  la meitat dels catalans ja naveguen per Internet, i s’espera que la xifra augmenti amb aquestes implantacions.