Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

La persecució de l’Estat contra Catalunya arriba al Parlament de Flandes i a Westminster

Redacció | La qualitat de la democràcia espanyola, la regressió de drets a l'Estat i l'alliberament dels presos polítics són les reivindicacions que han arribat fins al Parlament de Flandes i la Cambra dels comuns de Westminster, a Londres, on s'ha exigit que Europa actuï i on s'ha posat èmfasi en el dret a l'autodeterminació dels pobles. 

Redacció
Redacció 06/07/2018
A Flandes, el diputat de N-VA, Peter Luykx, ha considerat “inexistent” la qualitat de la democràcia espanyola per la persecució de l'Estat contra Catalunya i ha demanat a la UE que prengui mesures sobre la qüestió i actuï sobre Espanya, tal com està fent amb Polònia.
 
“Europa i tothom ha de defensar la democràcia. Aquí, a Polònia i també a Espanya, on hi ha catalans a la presó per haver organitzat un referèndum”, ha assenyalat Luykx tal com recull El Nacional.

 
Per la seva banda, a Westminster, la diputada escocesa Marion Fellows (SNP), ha reivindicat la llibertat dels presos polítics catalans i ha apel·lat als drets humans: “Aquesta discussió té la seva clau en els drets humans, i en concret el dret dels pobles a l'autodeterminació”, ha sentenciat segons recull el diari citat.
 
“El text assenyala que un dels propòsits de l'ONU és promoure relacions fraternes entre les nacions, fonamentades en el respecte a la igualtat de drets i l'autodeterminació dels pobles”, ha dit, tot recordant que el dret d'autodeterminació està emparat pel dret internacional i per la carta de drets humans de l'ONU.