Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La nova fiscal general constata (sense voler) la manca d’independència judicial a l’Estat

Redacció | La nova fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha enviat aquest dijous una carta als 2.477 fiscals que integren el Ministeri Públic on constata, sense voler, la manca d'independència del sistema judicial espanyol.

Redacció
Redacció 06/07/2018
Segarra insisteix, al llarg de la missiva, en el seu compromís per dirigir la institució des de la “més radical independència” i guiant-se exclusivament pels principis de “legalitat i imparcialitat”. Unes declaracions que deixen en evidència que actualment el sistema judicial espanyol no compleix aquests paràmetres.
 
Tanmateix, Segarra afirma, segons recull El Independiente, que treballarà per la “modernització” de la institució de forma que “s'apropi més als ciutadans”. Concretament, fa referència a la possibilitat d'adaptar “les estructures i mètodes de gestió” als nous temps i “imprimir a la seva activitat un enfocament de gènere”. 
 
“Treballaré des d'un Ministeri Fiscal amb la més independència judicial que posi atenció en la protecció de les persones més vulnerables junt amb la persecució de les formes més greus de delinqüència”, conclou Segarra, tot insistint en el seu compromís perquè la institució es regeixi pels principis d'imparcialitat i legalitat.