Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

La Marató Viquipèdia ja ha començat

El conseller d’Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va donar ahir el tret de sortida a la Marató Viquipedia, que es farà durant aquest any en tots els centres de primària i secundària i que s’iniciava amb motiu del Dia Internacional d’Internet.

Redacció 18/05/2007

En un acte a l’Institut d’Educació Secundària (IES) Salvador Espriu de Barcelona, Maragall va explicar que l’activitat pretén donar a conèixer als alumnes aquesta enciclopèdia digital en català i superar els 100.000 articles en llengua catalana d’aquest any.

Segons va ressaltar Maragall, “l’educació assisteix a una revolució silenciosa i espectacular, amb una llavor de canvi indiscutible”. Va remarcar que “la iniciativa ajuda a crear coneixement”, en una època en la qual el coneixement en el sistema educatiu és “creat i distribuït de manera horitzontal i es trenca amb la tradicional transmissió vertical del coneixement”.

Precisament dimarts informàvem que la Viquipèdia catalana acaba de sobrepassar els 60.000 articles. La tasca dels alumnes dels centres de primària i secundària, que serà veritablement maratoniana, suposarà un impuls importantíssim per a l’enciclopèdia gratuïta en català.

Aquesta marató Viquipèdia és una proposta d’Educació, amb el suport de la Fundació Puntcat, dirigida als centres de primària i secundària i a la comunitat educativa en general amb motiu del Dia d’Internet, celebrat ahir, 17 de maig.