Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

La Marató Viquipèdia ja ha començat

|

- Publicitat -

En un acte a l’Institut d’Educació Secundària (IES) Salvador Espriu de Barcelona, Maragall va explicar que l’activitat pretén donar a conèixer als alumnes aquesta enciclopèdia digital en català i superar els 100.000 articles en llengua catalana d’aquest any.

Publicitat

Segons va ressaltar Maragall, “l’educació assisteix a una revolució silenciosa i espectacular, amb una llavor de canvi indiscutible”. Va remarcar que “la iniciativa ajuda a crear coneixement”, en una època en la qual el coneixement en el sistema educatiu és “creat i distribuït de manera horitzontal i es trenca amb la tradicional transmissió vertical del coneixement”.

Precisament dimarts informàvem que la Viquipèdia catalana acaba de sobrepassar els 60.000 articles. La tasca dels alumnes dels centres de primària i secundària, que serà veritablement maratoniana, suposarà un impuls importantíssim per a l’enciclopèdia gratuïta en català.

Aquesta marató Viquipèdia és una proposta d’Educació, amb el suport de la Fundació Puntcat, dirigida als centres de primària i secundària i a la comunitat educativa en general amb motiu del Dia d’Internet, celebrat ahir, 17 de maig.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió