Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

La justícia espanyola impedeix Tamara Carrasco que surti de Viladecans per a visitar la seva mare després que hagi tingut un accident

Redacció|  El magistrat de l'Audiència Nacional, Diego de Egea, ha prohibit la Tamara Carrasco -la jove de Viladecans a qui van detenir i acusar de terrorisme per formar part d'un CDR i participar en diverses mobilitzacions- visitar la seva mare. Tot i que Carrasco es troba en llibertat, la justícia espanyola va prohibir-li sortir de la seva localitat (només es pot desplaçar a Barcelona per anar a treballar) i el jutge no ha canviat el seu parer després que la seva defensa hagi demanat una autorització perquè pugui visitar la seva mare, que s'ha trencat una cama i que viu a Sant Vicenç dels Horts. La fiscalia i el magistrat consideren que només pot fer visites “mèdiques” i no pas al domicili de la mare.

Redacció
Redacció 09/07/2018
“De vegades ens agradaria creure que hi ha un mur que separa la crueltat de la justícia. Prohibir la Tamara visitar la seva mare, lesionada, no és un acte de justícia”, ha publicat via Twitter l'equip d'advocats que porta el seu cas, dirigit per Benet Salellas.

D'altra banda,  l'Audiència Nacional espanyola ha desestimat la petició de la defensa de l'activista dels CDR de Viladecans d'inhibir-se en favor dels jutjats de Gavà, que tenen jurisdicció sobre Viladecans, tenint en compte que l'AN gairebé va descartar l'acusació per terrorisme que va fer inicialment la fiscalia. En una interlocutòria d'una pàgina del passat divendres,el magistrat Diego de Egea denega les dues peticions de la defensa i dóna la raó a la fiscalia. Així, diu que la causa ha de seguir investigant-se a l'Audiència Nacional perquè cal esperar “el resultat final de les investigacions per determinar la naturalesa dels fets investigats”.