Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La Generalitat valenciana atén a més de 50 dones víctimes de violència de gènere amb un sistema “pioner” de teràpia virtual

El sotssecretari de la Conselleria de Benestar Social, Mariano Vivancos, va afirmar que la Generalitat valenciana ha atès a més de 50 dones víctimes de violència de gènere mitjançant el programa ‘Emma’, un sistema ‘pioner’ de teràpia virtual, segons van informar fonts del Consell en un comunicat. Vivancos, que va realitzar aquestes declaracions durant la clausura de la jornada ‘Noves Tecnologies i Violència de Gènere’, organitzada per l’Institut d’Investigació i Innovació en Bioingenieria LabHuman en col•laboració amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, va destacar que ‘gràcies a la simbiosi entre la Conselleria de Benestar Social i les universitats valencianes, el País Valencià conta amb aquest sistema pioner de teràpia psicològica’.

Redacció
Redacció 27/11/2007

El sotssecretari de la Conselleria de Benestar Social, Mariano Vivancos va explicar que aquest programa és una aplicació informàtica desenvolupada pel tractament de stress post-traumàtic mitjançant l’ús d’entorns virtuals personalitzats i que s’adapten a l’estat del pacient.

En aquesta línia, va indicar que es tracta d’un sistema d’ajuda per als psicòlegs clínics en els seus tractaments que permet ‘pal•liar les seqüeles que pateixen les dones que han sofert maltractaments’. Així mateix, Vivancos va anunciar que el departament de Benestar Social ‘seguirà col•laborant com fins a ara amb les universitats valencianes per al desenvolupament de programes d’I+D, que permetin l’aplicació de les noves tecnologies al Benestar Social’. Per altra banda, va fer referència a les telealarmes que proporciona la Generalitat a les víctimes de maltractaments i que, segons va manifestar, utilitzen tecnologies de comunicació telefònica mòbil i de telelocalizació perquè les dones en risc de sofrir aquest tipus de violència puguin establir contacte durant 24 hores amb un centre d’atenció específicament preparat per a donar una resposta adequada.

El sotssecretari de la Conselleria de Benestar Social va remarcar que la Generalitat ‘ofereix una resposta integral a la situació de les dones que sofreixen violència de gènere’. En aquest sentit, va assegurar que en els últims deu anys el Consell ‘ha destinat més de 43 milions d’euros per a combatre aquesta xacra social’. A més, va comentar que la Generalitat ha engegat iniciatives ‘tan importants’ com el Pla Valencià per a combatre la violència de gènere, o la creació de l’Observatori de Gènere i la Fundació Tolerància Zero, i es va referir a altres recursos com la Xarxa de Centres Infodona, els centres d’acollida i d’emergència i la Unitat Itinerant de Suport Integral a la Dona