Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

La defensa de Pòrtulas diu que l’alliberament posa “en entredit” els informes de mossos i confirma que no hi ha indicis de delicte

|

- Publicitat -

“Núria lliure finalment!”. Amb aquest crit, els familiars i amics de la jove de Sarrià de Ter detinguda el febrer han expressat aquest dijous la seva alegria davant la decisió de l’Audiència Nacional de deixar-la lliure sota fiança de 15.000 euros. La família de Núria Pòrtulas ja ha fet efectiu aquest import i, després que el jutge Juan del Olmo hagi enviat l’ordre d’alliberament, s’espera que la jove surti del centre penitenciari de Soto del Real en les properes hores.

Publicitat

Aquest dijous, el lletrat de la defensa i el col·lectiu que li ha donat suport durant tot aquest temps ja han deixat sentir les primeres valoracions. Benet Salellas veu l’alliberament com un ‘primer pas’ per posar fi a l’acusació de pertinença a banda armada que pesa sobre Núria Pòrtulas, i declarar-ne l’absolució. Salellas també ha recordat que aquesta llibertat ‘no és plena’, perquè la jove s’haurà de presentar diàriament als jutjats.

Tot i que encara ‘hi hagi totes les opcions obertes’ –entre d’altres, saber si s’arriba a judici-, Salellas sí que ha valorat l’alliberament com una ‘confirmació’ que no hi ha indicis de delicte per pertinença a banda armada. ‘D’aquesta valoració n’hem d’entendre que la Núria no és una presa perillosa i, per tant, es posen en entredit els informes dels Mossos d’Esquadra’, ha valorat l’advocat.

Per la seva banda, la portaveu de l’Assemblea de Familiars i Amics de Núria Pòrtulas, Mònica Sagué, ha ressaltat que la decisió d’alliberar la Núria demostra que ‘no és culpable’. Sagué ha dirigit una dura crítica contra els Mossos d’Esquadra i els seus responsables polítics, i n’ha demanat la dimissió. ‘Tot el que ha passat durant aquests mesos és d’una irresponsabilitat absoluta’, ha dit Sagué.

La força de la gent

La mare de Núria Pòrtulas, Dolors Oliveras, ha relatat de quina manera la jove de Sarrià de Ter ha rebut la decisió de l’Audiència Nacional. ‘Quan hem parlat amb ella aquest matí, ens ha demanat si era veritat perquè no s’ho creia’, ha explicat la mare. I ha afegit: ‘S’ha posat molt i molt contenta, i quan li hem dit que preparés les seves coses, ens ha dit que ja ho tenia tot a punt’.

Dolors Oliveras també ha volgut agrair tothom qui ha donat suport a la seva filla, perquè ‘aquesta és la força que tenia al darrere i això és el que l’ha fet aguantar durant aquests quatre mesos’. Aquest suport també l’ha agraït un dels altres dels membres de la família, Francesc Monerris. ‘Gràcies al suport de la gent, les entitats, els ajuntaments i tothom qui s’ha sumat a les reivindicacions, ara som on som’, ha concretat Monerris.

Francesc Monerris també ha definit el cas com ‘inimaginable i surrealista’ i ha dit que la decisió d’alliberar Núria Pòrtulas dóna encara més força ‘per demostrar la seva innocència’.

Manifestació i concert

L’Assemblea de Familiars i Amics de Núria Pòrtulas ha remarcat que la decisió d’alliberar la jove no posa punt i final a la campanya de suport engegada durant els darrers quatre mesos. Aquest divendres mateix es farà un concert a la Mirona, amb l’objectiu d’ajudar la família en el pagament de la fiança. A més, per dissabte a les set de la tarda s’ha previst una nova manifestació, que s’espera que encapçali Núria Pòrtulas. ‘Estan equivocats si es pensen que ara deixarem de manifestar-nos’, ha conclòs Mònica Sagué.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut