Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La CUP creu que la reunió entre Torra i Sánchez acostarà Catalunya al marc autonomista

Redacció | La diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha rebutjat aquest dissabte la reunió que mantindran dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Govern, Pedro Sánchez, perquè considera que “aquest diàleg no és real”. En una entrevista de Catalunya Ràdio, ha assegurat que no espera res d'aquesta trobada i ha avisat que “un diàleg amb algú que no accepta el dret a l'autodeterminació és un diàleg viciat des de l'inici que no es donarà en igualtat de condicions”.

Redacció
Redacció 08/07/2018
“Ja ens agradaria que pogués haver diàleg però aquest diàleg no és real”, ha criticat, i ha defensat que l'independentisme faci valer el dret a l'autodeterminació per si mateix.
 
Ha advertit que aquesta reunió acostarà Catalunya al “marc autonomista o per començar un apuntalament del règim del 78” i no cap al reconeixement del dret a l'autodeterminació, que creu que ha estat negat sistemàticament per l'Estat.
 
Per això, ha afirmat que la CUP no es reuniria amb Sánchez: “Nosaltres no ens reuniríem amb qui no accepta un dret tan essencial com aquest”. Així mateix, ha sostingut que a la reunió Torra no hauria de plantejar el dret a l'autodeterminació de Catalunya, sinó que “es tracta que Pedro Sánchez reconegui” aquest dret.