Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

La COPE podria tenir els dies comptats

La COPE i Jiménez Losantos van ser condemnats per l’Audiència de Barcelona el passat mes. Aquest fet fa que ara l’emissora li tremoli el pols quan pensa que existeix la possibilitat que no se li concedeixi la freqüència. Si és així l’emissora podria arribar a deixar d’emetre.

Redacció 10/04/2007

Jiménez Losantos ja tremola. La COPE podria quedar-se sense freqüència. Això és degut a que el passat mes de març el manipulador locutor de ràdio i la cadena a on realitza el seu programa van ser condemnats per l’Audiència de Barcelona a pagar una multa de 60.000 euros per comparar a Esquerra Republicana amb la banda terrorista ETA. 

La no concessió de la freqüència és del tot lícita segons la llei espanyola 31/1987 d’Ordenació de les Telecomunicacions. Aquesta diu que les concessions de les freqüències es renoven automàticament cada deu anys, però preveu una excepció: que l’emissora hagi estat condemnada per vulnerar un dret fonamental. La defensa de Federico Jiménez Losantos per tal de revocar la decisió judicial ha presentat  un recurs de cassació contra la sentència de l’Audiència Nacional.

Marina Llansana, portaveu del grup republicà, ha assegurat que espera que el recurs no prosperi. L’import està previst destinar-lo a iniciatives per a la defensa de la llengua catalana. La portaveu d’Esquerra ha assegurat paradoxal que un personatge que té picors quan sent parlar de Catalunya i del català acabi aportant una quantitat de diners a entitats que lluiten per la normalització lingüística de la llengua catalana.