Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Companyia Cervesera del Montseny inicia la seva distribució

La nova Companyia Cervesera del Montseny (CCM), amb seu a Sant Miquel de Balenyà (Seva), acaba de comercialitzar els seus primers productes que ha començat a distribuir inicialment per Osona i botigues especialitzades de la resta del país. La Companyia Cervesera del Montseny té una capacitat productiva d’uns 5.000 litres al mes. Les cerveses de CCM són les cerveses Ales, que equivaldrien ‘al vi negre de les cerveses’, segons Pablo Vijande, ànima d’aquest projecte de cerveseria artesanal. Els promotors estan molt satisfets de la resposta i de moment diuen que ‘s’estan superant les previsions inicials’.

Redacció
Redacció 10/09/2007

La majoria de les cerveses que actualment es consumeix a Catalunya són de la família Lager, que podria equivaldre ‘a un vi blanc de cerveses’. El mateix Pablo Vijande assegura que el gust de les Ales és més similar a les cerveses que es consumeixen i respecte el seu gust, ‘no necessàriament ha de ser més fort’.

El procés d’elaboració és totalment artesanal de manera que ‘el procés productiu és pràcticament manual, amb les mecanitzacions bàsiques imprescindibles’. El resultat són ‘cerveses naturals sense filtrar ni pasteuritzar’, explica Vijande, que diu que són ‘cerveses vives que evolucionen amb el temps’.

Inicialment CCM ha comercialitzat les varietats d’alta fermentació + Lupus, que és una cervesa rossa amb un 5’4% d’alcohol, + Malta que és una cervesa torrada amb un 5’1% d’alcohol i + negre que és cervesa negre amb un nivell d’alcohol del 5’2%. Les cerveses es comercialitzen en ampolles de mig litre i litre i actualment s’està treballant amb la cervesa de barril.

Si s’acompleixen les previsions, CCM augmentarà l’any vinent la producció en un 50% fins arribar a una producció mitjana, amb la planta a ple funcionament, que podria fer 10.000 litres mensuals.

El projecte de Companyia Cervesera del Montseny va néixer de la mà del mateix Vijande que des de feia anys estava vinculat amb activitats relacionades amb l’elaboració casolana de cervesa a Barcelona. En anar a treballar a Anglaterra per millorar el seu anglès, va trobar feina a la cerveseria Wolf Brewery, on va perfeccionar els seus coneixements que ara aplica en el nou projecte de CCM. Actualment, la societat impulsora està formada per nou socis, entre els quals hi ha Wolfe Witham, director de la cerveseria anglesa Wolf Brewery . De la mateixa cerveseria anglesa procedeix la maquinària amb la qual s’ha arrencat la producció. Actualment, treballen professionalment en el projecte Julià Vallès, Olga Muns i Jordi Llevaria. A més dels distribuïdors de zona, la cervesa també es podrà comprar aviat a través del seu web.

Segons Vijande, Catalunya ‘és un país consumidor de cervesa però encara s’ha de crear la cultura cervesera’. Tot i això, assegura aquest químic amant de la cervesa ‘actualment mica en mica hi ha va havent més interès’.