Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La Catalunya realista

“La Catalunya Realista és un bloc no-partidista nascut amb l’objectiu de donar arguments per a demostrar que, des d’un punt de vista catalanista i d’esquerres, votar el PSC-PSOE a les […]

Redacció 07/02/2008

La Catalunya Realista és un bloc no-partidista nascut amb l’objectiu de donar arguments per a demostrar que, des d’un punt de vista catalanista i d’esquerres, votar el PSC-PSOE a les properes eleccions espanyoles és un greu error”. D’aquesta manera es presenta a la xarxa un nou bloc en clau electoral que explicarà quines raons té un “catalanista d’esquerres per a no votar ni en broma el PSCPSOE a les eleccions del 9 de març”.

Aquesta vegada però, no es tracta d’un bloc anònim, tal i com estem acostumats, sinó que els responsables donen la cara. Es tracta de Lluís Pérez i Roger Tugas, ambdós militants de les JERC, que han muntat aquest projecte com a resposta per “la indignació per la campanya que estan duent a terme el PSC-PSOE i la seva cap de llista per Barcelona, Carme Chacón”, la qual acusen de “demagoga” i “mentidera”.

El bloc pretén “fer veure als i a les catalanes que no tenim de què preocupar-nos, que Zapatero i el PSOE cuidaran de nosaltres com pressumptament ho han fet fins ara, i que tal i com estem ja anem la mar de bé. Tot això obviant, per descomptat, el constant caos ferroviari, les promeses incomplertes, les retallades a l’Estatut, la continua pèrdua de potencial econòmic de Catalunya acompanyada de la seva corresponent subvinversió estatal, la minorització a què encara és sotmesa la llengua catalana i el risc de fractura social que això comporta… és a dir, obviant quina és la Catalunya real”.

El bloc pretén que els usuaris, catalanistes i d’esquerres, participin enviant articles, convertint el bloc en un fòrum per tal de rebutjar el “vot útil” al PSC-PSOE. Els articles rebuts hauran d’estar basats en arguments i no en insults o desqualificacions personals, i en cap cas pretenen convertir-se en un camp de batalla entre Esquerra i ICV.

Anirem observant com evolcuiona la idea…