Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

ERC, Junts, Comuns, CUP i PSC es comprometen a no acceptar els vots de Vox ni Aliança Catalana

Afirmen que no normalitzaran ni legitimaran l'acció política de les formacions d'extrema dreta

|

- Publicitat -

ERC, Junts, Comuns, CUP i PSC han firmat un compromís escrit segons el qual cap d’aquestes formacions acceptarà el suport, ni de manera directa ni indirecta, de cap grup d’extrema dreta per a conformar una eventual majoria d’investidura o de govern. Aquest acord, que ha estat subscrit sota el paraigua de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), té com a objectiu establir un cordó sanitari a l’extrema dreta a Catalunya.

El compromís també inclou la promesa de rebutjar i tombar totes les iniciatives parlamentàries presentades per l’extrema dreta. A més, s’estableix un mecanisme de seguiment per garantir el compliment efectiu d’aquest acord. Cada partit signant designarà un representant per formar part d’una comissió de seguiment, que inclourà també membres de la societat civil, i que es reunirà regularment per supervisar l’aplicació de l’acord.

Publicitat

Tot i que el document no explicita el nom de cap partit, es tracta d’una evident al·lusió a Vox i Aliança Catalana, grups amb un marcat discurs racista i xenòfob. A més de comprometre’s a no buscar el suport d’aquestes formacions, els partits també han acordat vetar la presència de l’extrema dreta en òrgans institucionals com la Mesa i les comissions parlamentàries, així com en nomenaments d’òrgans com la Sindicatura de Greuges o el Consell de Garanties Estatutàries.

Junts i el PSC se sumen a l’acord signat a inicis de la campanya per ERC, Comuns i la CUP

Aquest pacte amplia l’abast del compromís ja signat al començament de la campanya per ERC, Comuns i CUP, amb Junts i el PSC sumant-se a la iniciativa. En el text, els signants afirmen que no normalitzaran ni legitimaran l’acció política de les formacions d’extrema dreta i asseguren que no participaran en cap iniciativa parlamentària conjunta amb elles.

Et pot interessar  Els candidats al 12-M aposten perquè Barcelona pugui fer front a futures sequeres sense dependre del Ter ni de l'Ebre
Publicitat

Opinió

Minut a Minut