La cadena catalana de restauració Viena ha invertit sis milions d’euros en quatre establiments ubicats a Castellar del Vallès, Sant Cugat, Montcada i Reixac i Salt, segons ha informat avui la companyia. Viena obrirà els nous locals en els pròxims dos mesos. Tenen una superfície mitjana de 700 metres quadrats i una capacitat de servei de 250 comensals per establiment. Les obertures suposaran la incorporació d’uns 160 treballadors nous.
Amb aquestes obertures, l’empresa amplia fins a 28 el nombre de botigues a Catalunya i Andorra. El pla d’expansió de la cadena preveu inaugurar en el segon semestre de l’any tres locals nous a Blanes (Selva), Alpicat (Segrià) i Montmeló (Vallès Oriental).
Viena va tancar l’exercici 2006 amb unes vendes de 50,5 milions d’euros, un 18% més que l’any anterior. El seu pla d’expansió se centra a Catalunya i renuncia a la constitució de franquícies.
Un exemple a seguir
L’empresa sempre s’ha destacat per la seva actitud positiva i respectuosa amb el país, els clients i els treballadors. En aquest sentit, les seves ajudes econòmiques als treballadors que estudien són un exemple a seguir per moltes empreses.
Respecte a fer país, Viena va guanyar fa unes setmanes el Premi Carme Serrallonga a la qualitat lingüística. El Carme Serrallonga premia la qualitat en l’ús de la llengua catalana en aquell organisme, entitat o establiment – públic o privat – que, sense estar-hi obligat per llei, faciliti al màxim els intercanvis de comunicació i de coneixements entre els ciutadans. El certamen, que enguany ha arribat a la seva 14a edició, està organitzat per la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.