Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La 080 Barcelona Fashion dobla el ‘showroom’ i presenta fins a 60 dissenyadors

|

- Publicitat -

‘El mercat internacional és sensible a la moda catalana i hem d’atraure cada cop més compradors internacionals en el 080’, ha destacat la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Gema Puig, en la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment, que es celebrarà a Fira de Barcelona.

El ‘showroom’ redimensionat de la present edició representa, segons Puig, la ‘consolidació’ d’aquesta fira com a aparador a l’exterior dels creadors catalans i comptarà enguany amb una ‘àmplia presència’ de compradors internacionals.

Publicitat

La 080 Barcelona Fashion comença el dimecres amb la presentació de les propostes primavera-estiu 2010 de Zazo&Brull, Andrea Ayala, Josep Abril, Mikio Sakabe, Alexis Reyna i Matthew Ames. Entre dijous i divendres es podran veure a la passarel·la les col·leccions de creadors com Juan Antonio Avalos, Manuel Bolaño, Joan Fàbregas, Jan Lú Més, Romain Kremer, Montse Liarte, Míriam Ponsa i Estrella Archs.

Retorn a la moda Beatles

Així mateix, es podrà veure l’exposició ‘Moda Beatles‘, una col·lecció de 48 peces entre instruments musicals, roba cartells i mobiliaris relacionats amb la banda britànica. Entre els objectes, destaquen guitarres i una bateria firmades pels components del grup, diverses jaquetes dels seixanta i un vestit de dona fabricat a Holanda amb les firmes dels membres de la banda. A més, la mostra inclou un submarí inflable fabricat a petició dels Beatles pel Museu de Liverpool, una peça única al món que rememora la popular cançó ‘Yellow Submarine’.

La 080 Barcelona Fashion, que compta amb una aportació d’1,5 milions d’euros del departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) i amb el patrocini privat de 14 firmes, tornarà a la capital catalana el proper gener i ho farà acompanyat de The Brandery, l’altre aparador de la moda impulsat per Fira de Barcelona. La intenció, segons ha explicat el secretari general del DIUE, Enric Aloy, és ‘fer coincidir les dures fires’ i crear així una setmana de moda a Barcelona, que començarà el 25 de gener amb la 080 i, quan aquesta acabi, el dia 27, continuarà amb The Brandery.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut