Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’1-O segueix demostrant que desafiar l’Estat és el millor instrument per ampliar la base

Gerard Sesé @gerardsese | L'independentisme té clar que, malgrat ser majoria, cal ampliar la base. Les discrepàncies apareixen, però, sobre com fer-ho. Alguns plantegen una via a llarg termini i d'altres en la cerca de moments, impactes socials, que colpegen directament a la consciència dels ciutadans fent-los canviar d'opinió. De moment, l'1-O, el desafiament a l'Estat més gran dels últims temps que va unir la ciutadania, els partits i entitats, segueix demostrant que actes així són l'eina més eficaç.

Redacció
Redacció 07/07/2018

L'1-O va tornar independentistes a molts catalans que encara no ho tenien clar. I encara en queden fortes seqüeles. L'últim exemple l'hem tingut a Ullastrell . La que va ser cap de llista del PSC a la població en les darreres eleccions municipals i regidora d'aquesta formació al consistori, Mercè Rodó, abandona el partit i fitxa per ERC, amb qui, justament, formen govern al municipi.

Rodó ho ha anunciat a través de les xarxes socials, assegurant que és des de la candidatura republicana que encapçala Jaume Puig de cara al 2019 que podrà “seguir defensant amb la màxima coherència i integritat els valors republicans de defensa de la democràcia i la justícia social i nacional que han motivat sempre i en tot moment la meva militància i trajectòria política”. L'exlíder socialista a Ullastrell, que també va ocupar càrrecs orgànics a la federació vallesana del partit, recorda que el punt d'inflexió que va marcar la seva desconnexió amb el PSC van ser els fet de l'1 d'octubre.