Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Jordi Pujol assegura que Rodríguez Zapatero “practica l’engany per sistema i amb frivolitat”

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol ha assegurat que el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero ‘practica l’engany per sistema i amb frivolitat’. Pujol ha fet aquesta afirmació en una entrevista als Matins de TV3 on també ha afirmat que no respecta ni el líder del PSOE ni tampoc el del PP perquè estan donant un ‘espectacle lamentable i radicalment incívic’ utilitzant Catalunya per a les seves lluites. Segons Pujol el repte que té ara Catalunya és ‘salvar la dignitat dels catalans’. Per aquest motiu ha assegurat que va anar a la manifestació de dissabte en què milers de catalans varen exigir el dret a decidir. Josep Cuní ha entrevistat l’expresident de la Generalitat arran de la publicació del seu llibre ‘Memòries’ que ja està al capdavant del rànquing de llibres de no ficció més venuts.

Redacció
Redacció 05/12/2007

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assegurat que l’opinió pública espanyola ‘ens maltracta i no ens respecta’ i ho ha atribuït als dos grans partits estatals, PP i PSOE que, segons Pujol, ‘fan servir Catalunya com un roc de la riera per llançar-se a sobre entre ells’. Per Pujol es tracta d’un espectacle lamentable i incívic que fa que hagi perdut el respecte pel líder socialista i pel conservador.

Pujol ha afirmat que la postura anticatalana dels espanyols és arrogant i que ha fet que milers de catalans sortissin dissabte de casa per manifestar-se pel dret a decidir pels carrers de Barcelona. Per això ell hi va anar, ha dit. Segons Pujol aquesta mentalitat ‘anticatalana’ s’ha agreujat en els darrers tres anys en què’ els catalans no ens hem agradat, tampoc hem agradat als altres i a sobre els espanyols no ens han agradat a nosaltres’. Per Pujol ‘la política espanyola no ha acceptat el plantejament positiu i col·laborador de Catalunya’. En aquest sentit ha afirmat amb contundència que no pot ser que ‘ens prenguin pel pito del sereno’ i ha reiterat que el repte que té ara Catalunya és ‘salvar la dignitat dels catalans’. Amb tot Pujol ha advertit que ‘segurament continuaran sense fer-nos cas’.

Respecte l’anunci que ha fet Zapatero de treure l’impost sobre el patrimoni si guanya les eleccions, Pujol ha dit que aquesta és una vella reivindicació de CiU però s’ha mostrat escèptic amb el compliment de la promesa i ha dit ‘suposo que ho farà però no hi confio gaire’.