Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Interior va registrar el partit ‘Junts per Tabàrnia’ el 2011

Redacció| El partit polític 'Junts per Tabàrnia-Via Democràtica' va ser inscrit al registre de partits del ministeri de l’Interior el 31 de gener de 2011. Ho ha descobert i avançat el periodista Quico Sallés en un article a 'El Món', on apunta que la formació està domiciliada a Esplugues del Llobregat. 

Redacció
Redacció 11/07/2018
A més, avança que com a president hi apareix Pablo Barranco Schnitzier; que té experiència com a regidor sota la marca 'Via Democràtica' a l’ajuntament de Sant Just Desvern fins el 2015, després del seu pas per Plataforma per Catalunya on -abans de fundar i presidir 'Vía Democràtica'- havia estat vicepresident. Com a vicepresident de  'Junts per Tabàrnia-Via Democràtica' hi consta Conrado Iriarte. 
 
Tot i moure's quasi sempre en l'àmbit local, Barranco també va ser candidat de Vox a les eleccions europees de 2014. Davant aquesta informació i les que ja havien sortit sobre les intencions de PxC de presentar-se a les municipals del 2019 sota la marca de Tabàrnia, cal estar atents als moviments que pretén fer un partit que està registrat des de fa set anys (tot i que, el passat 20 de juny, es va registrar un altre partit sota el nom de 'Tabàrnia', presidit per José Ortega) per part d'un polític ultraespanyolista. I és que, l'extrema dreta espanyolista no deixarà passar l'oportunitat de conquerir espais institucionals aprofitant l'auge del moviment tabarnés esperonat -sobretot- per Ciudadanos.