Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Girona vol catalanitzar les atraccions de les fires de Sant Narcís

Malgrat que l´Ajuntament de Girona es manté hermètic a l´hora de fer públics els grups de música que actuaran a Girona per les fires de Sant Narcís algunes formacions ja estan més que confirmades. Dels grups que es té coneixement que actuaran al passeig de la Copa, es pot deduir que l´Ajuntament i les diferents entitats que organitzen els concerts juntament amb la comissió de la Copa, aposten per l´accent català i els grups formats a Catalunya. Voleu saber qui té més números per tocar a les festes de Sant Narcís a Girona?

Redacció
Redacció 06/10/2007

Segons informa Dirari de Girona, la nit del 28 d´octubre ja està confirmada l´actuació de Gossos i de Quimi Portet. Gerard Quintana cantarà el 31 d´octubre i els valencians Obrint Pas i la Carrau actuaran l´1 de novembre. A tot això s´hi han de sumar els tres grups de la comarca del Gironès que quedin seleccionats en el concurs que s´està portant a terme actualment i que podran mostrar-se al públic en la final el 30 d´octubre. Seran els teloners d´un grups de renom que encara no ha transcendit.

Aquest és el primer any que Esquerra Republicana gestiona la programació de Fires, després del pacte de govern fruit de les eleccions. En vistes als grups contractats, ja es comença a notar la mà dels republicans, que no només volen potenciar el català i els grups autòctons als concerts de la Copa sinó també amb la música que s´escoltarà a la zona de les atraccions

Enguany, per exemple, hi haurà un fil musical conjunt a la zona de la Devesa on les cançons que es podran escolar seran en català. Es tracta d´una mesura impulsada per Esquerra que pretén catalanitzar les fires. A més de la música es vol que els firaires retolin en català. A partir de l`any vinent, els encarregats de les atraccions i parades de menjars que no tinguin els seus rètols almenys en català, podrien ser sancionats.

D’aquesta manera doncs, les protestes de la CUP que considerava que les Fires s’estaven espanyolitzant, comencen a recollir els seus fruits.