Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Frankfurt: Laporta destaca el paper clau del Barça en la difusió del català

El president blaugrana, Joan Laporta, va destacar la defensa que el FC Barcelona realitza de la llengua catalana, ‘nervi essencial’ de Catalunya. Per a Laporta, la llengua no és només un instrument de comunicació, ‘sinó de com afrontar el món, de viure’l’ i que els catalans ‘ja fa segles que ens expliquem el món en català’. Va afegir que ‘el català és un fet polític de màxima rellevància i el contacte amb el castellà fa que la polèmica sigui constant i previsible’.

Redacció
Redacció 12/10/2007

Joan Laporta poc a poc és mulla una mica més en la defensa dels Països Catalans i la seva identitat cultural. Si ara fa unes setmanes va fer unes interessants declaracions al Programa d’àmbit espanyol El Larguero que directe!cat us va explicar, ara el diari esportiu Sport recull les últimes impressions del President del Barça, que es troba a Frankfurt.

Laporta va recordar que el FC Barcelona ha participat en actes en favor de la llengua catalana, com el ‘Dóna corda al català’ o el Correllengua, i respecte a les crítiques rebudes per això, les assumeix perquè el Barça té una ‘significació’ a Catalunya. També va assegurar que el FC Barcelona té el català com idioma oficial i que sempre s’ha mostrat a favor d’iniciatives com el .cat. Per concloure, ha afirmant que el club blaugrana té cent milions de seguidors que, com a mínim, ‘saben l’himne, que és en català i és un tret fonamental de la cultura catalana’.