Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Felipe VI assaja com felicitar Catalunya per la seva independència

Gerard Sesé @gerardsese | El monarca espanyol, cap d'Estat del regne d'Espanya, el Borbó Felipe VI, va enviar una carta el dia 6 de juliol al govern veneçolà per expressar les seves “més sinceres felicitacions a la República Bolivariana de Veneçuela, pel 207 aniversari de la declaració de la independència”. El que es podria considerar unes pràctiques per quan ho hagi de fer amb Catalunya. 

Redacció
Redacció 08/07/2018
La independència de Veneçuela va ser el procés juridicopolític desenvolupat entre 1810 i 1830 per tal de trencar els llaços colonials que existien entre la Capitania General de Veneçuela i l'Imperi espanyol. També va implicar la substitució de la monarquia absoluta dels Borbons, en aquell moment regentat per Fernando VI, rebesavi de Juan Carlos de Brobon, avi de l'actual rei, per la república com a forma de govern a Veneçuela.
 
La independència de Veneçuela va produir el conflicte armat que va implicar desobediència civil i militar conegut com a Guerra d'Independència de Veneçuela entre reels exèrcits independentista i realista. El 5 de juliol de 1811 es va signar l'acta de la independència, aquest dia és celebrat a Veneçuela com el seu dia nacional.
 
Aquesta és la carta que ha fet públic el govern veneçolà del Rei Felipe VI i que podria traduir ja al català per a enviar-la, ben aviat, a Catalunya: