Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Esquerra s’imposa: No hi haurà tercera hora de castellà

Finalment Esquerra s’ha imposat i la intrusiva tercera hora en castellà als centres escolars no es farà. L’absurda mesura, que va promoure el PSOE interferint les competències exclusives d’educació de la Generalitat, s’ha aconseguit frenar gràcies a les pressions dels independentistes. A partir d’ara seran els propis centres els que, seguint criteris de professionalitat i segons les necessitats de cada zona, triaran si dediquen la tercera hora al català, al castellà o fins i tot a l’anglès.

Redacció 07/06/2007

Segons han explicat fonts coneixedores de les negociacions, l’acord estableix donar autonomia als centres educatius per decidir amb quina llengua s’aplica aquesta tercera hora, segons la realitat lingüística de cada zona.

El decret manté la immersió lingüística com a model per a l’educació a Catalunya i el català com a llengua vehicular en l’ensenyament, segons les mateixes fonts.

El decret d’ordenació de l’educació primària a Catalunya serà presentat avui dijous en roda de premsa pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d’Educació, Ernest Maragall.

Una bona notícia per al català, la precària situació del qual no s’agreujarà més amb cap tercera hora obligatòria.