Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Els Stones també parlen català

Sovint passa que els de fora tenen més respecte per la realitat d’un territori que els qui hi viuen des de fa temps. Una bona mostra d’això són les estrelles […]

Redacció 20/06/2007

Sovint passa que els de fora tenen més respecte per la realitat d’un territori que els qui hi viuen des de fa temps.

Una bona mostra d’això són les estrelles de fama internacional que, a l’arribar a Barcelona, connecten amb la ciutat i de seguida s’animen a saludar al públic, sempre entregat, en un català, ja sigui més bo o més dolent.

Són estrelles de fama consolidada, als qui no cal guanyar-se el públic, però no dubten a tenir aquesta mena de detalls que encara aferren més la complicitat amb les audiències d’arreu. Un exemple d’aquests artistes amb consciència catalana és Bruce Springsteen. El Boss adora la ciutat de Barcelona on, a cada concert, es dirigeix a l’audiència la nostra llengua.

Ara han estat els Rolling Stones els que han saludat en català. En una breu gravació que pot veure’s al web de TV3, els Stones es disculpen de l’anul·lació del concert de l’any passat i  anuncien que ja han arribat a Catalunya, amb Mick Jagger parlant en català.

Que n’aprenguin alguns músics de per aquí, que no utilitzen el català ni en pintura, tot i haver-lo “mamat” des de petits als centres escolars.