Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Els resultats de les legislatives a la Catalunya Nord

|

- Publicitat -

La vessant francesa de Convergència, Convergence Démocratique de Catalogne (CDC), creada el desembre passat i que substituïen al Bloc Català, ha obtingut el 2,67% dels resultats als comicis legislatius francesos. El partit es presentava a les quatre circumscripcions electorals del departament dels Pirineus Orientals, la Catalunya Nord.

Publicitat

Amb idèntic resultat, 2,67%, ens trobem a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que donava suport als Verds. També es presentava a les mateixes quatre circumscripcions.

És a dir, quasi el 6% de vots a partits catalans.

Els partits majoritaris

La formació de Nicolas Sarkozy també ha guanyat a la Catalunya Nord.  Els diputats sortints Daniel Mach, Arlette Franco i François Calvet, a més de Jacqueline Irles, sumen el 44 per cent, amb força possibilitats d’ocupar els quatre escons a la pròxima Assemblea Nacional. Els socialistes francesos han obtingut molts mals resultats amb només el 20% de vots. Tanmateix, els comunistes s’han quedat amb el 9%. El Moviment Democràtic (MoDem) del centrista François Bayrou s’ha situat al 6% i l’ultradretà Le Pen del Front Nacional s’ha enfonsat amb un 5%.

La participació a la Catalunya Nord també ha estat en la línia de l’Estat Francès. Més d’un punt per sobre amb un 62% però per sota de fa cinc anys quan va ser del 66%. A pesar de la baixa participació hi ha hagut un nombre més elevat de vots degut que cada cop hi ha més inscrits.

directe!cat us explica també els resultats de les legislatives franceses

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió