Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Els pares i mares d’Altsasu agraeixen ”les mostres d’afecte i solidaritat constants” de la ciutadania catalana

Redacció|  La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat que treballarà per reparar els drets fonamentals vulnerats dels joves d'Altsasu, després de reunir-se amb familiars dels condemnats per l'Audiència Nacional espanyola a importants penes de presó per una baralla de bar amb dos agents de la Guàrdia Civil fora de servei en un bar de la localitat navarresa. Així, ha dit que el Govern “no és refractari al patiment de les persones” i que, com en el cas dels presos polítics catalans, “quan s'aplica la llei on no toca, es vulneren drets fonamentals”. Després d'una mitja hora de trobada amb mitja dotzena de familiars, agrupats en l'associació Altsasu Gurasoak, Capella ha explicat que tenia interès a conèixer de primera mà la seva “experiència i patiment” i no ha descartat facilitar reunions dels familiars amb altres representants institucionals i col·laborar institucionalment en tots els àmbits per facilitar la reparació dels drets vulnerats.

 

Redacció
Redacció 05/07/2018
Un gest que els pares i mares d'Altsasu han agraït afirmant que han pogut constatar “gran interès i empatia” per part del Govern català; de la mateixa que -han dit- “estem percebent per part de la ciutadania catalana, on les mostres d'afecte i solidaritat estan sent constants”. “El nexe d'unió més enllà de les diferències que cada situació pugui mostrar, per a qui està per la defensa dels drets humans, la demanda de justícia, llibertat i en el seu procés, l'acostament a la presó més propera al domicili familiar, és un fet indiscutible”, han dit, en referència a les similituds entre la situació dels joves amb la dels presos polítics catalans. 

 

Isabel Pozueta, la mare d'un dels joves ha lamentat, a més, la situació “injusta” dels joves condemnats a penes “desproporcionades”, alguns dels quals porten prop de dos anys en presó preventiva. Pozueta ha explicat que han intentat parlar amb tots els partits, però el PP i UPN s'hi han negat. Amb tot, ha agraït la solidaritat i el suport dels governs basc i navarrès, així com les reunions amb grups del Congrés, a Brussel·les i a Estrasburg.