Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els Mossos intervindran si l’exlíder del KKK fa apologia del racisme en la seva conferència

Els Mossos d’Esquadra interrompran i suspendran la conferència del excapdavanter del Ku Klux Klan David Duke avui dissabte a Barcelona si durant l’acte es fa apologia del racisme o de la violència. Així ho ha confirmat el conseller d’Interior, Joan Saura, qui ha assegurat que la Policia catalana actuarà d’aquesta forma després d’haver rebut aquest matí una ordre de la Fiscalia, que ahir mateix va rebre un escrit de diversos personatges públics demanant que s’impedís la celebració de l’acte.

Redacció
Redacció 24/11/2007

Segons ha informat un portaveu de la Fiscalia, hi ha “sospites” que David Duke podria cometre un delicte i, “com en qualsevol altre cas”, s’ha demanat als Mossos d’Esquadra que exerceixin la seva funció de “prevenció, control i intervenció”, en aquest últim cas, només si el delicte finalment es produeix. Per a complir l’ordre de la Fiscalia, els Mossos estaran presents en la sala d’actes de la llibreria Europa, en el barri de Gràcia, on Duke té previst presentar el seu llibre Supremacisme jueu, i gravaran el so i la imatge de la conferència

A més d’això, els Mossos prendran totes les mesures necessàries perquè grups violents de antifeixistes no intentin boicotejar l’acte o s’enfrontin als assistents. La conferència de Duke, excongressista nord-americà, arriba quan ja ha celebrat actes a Madrid i Valladolid i pròximament en té previst un a València per a matí.