Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Els hospitals celebren el Dia Mundial sense Tabac oferint informació per deixar l’addicció

|

- Publicitat -

El Dia Mundial sense Tabac és una iniciativa impulsada des del 1989 per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per recordar els greus perjudicis que comporta el tabac per a la societat. En aquesta ocasió, l’OMS dedica la jornada als espais interiors, amb el lema ‘Smoke Free Inside’ (Interior lliure de fum).

Publicitat

L’evidència científica demostra que el fum ambiental del tabac és perjudicial per a la salut, ja que causa malalties respiratòries i cardiovasculars i també pot causar càncer. A més, no hi ha un nivell d’exposició segura al fum ni cap tipus de sistema de ventilació o filtració que, sol o en combinació, pugui reduir l’exposició al tabac a nivells acceptables.

És per això que els hospitals sense fum aprofiten el Dia Mundial sense Tabac per informar els ciutadans sobre els riscos. La principal activitat serà un estand que s’instal·larà a l’entrada de l’ICO Hospitalet, on s’oferirà informació sobre com deixar de fumar i s’intercanviaran cigarretes per obsequis a les persones que es comprometin a deixar el tabac i s’apuntin a un taller per abandonar l’hàbit.

També es realitzaran coximetries per mesurar els nivells de monòxid de carboni espirat, un dels tòxics que augmenta pel fet de fumar. En aquest mateix centre, es projectarà la pel·lícula Gracias por fumar, un film satíric sobre una companyia tabaquera, que es tancarà amb un col·loqui.

En altres centres, s’instal·laran estands per informar els ciutadans, donar consells i realitzar mesures de monòxid de carboni espirat. Alguns casos són l’Hospital del Mar, el Dos de Maig, el Sant Joan de Reus, el Sant Rafael, el General de l’Hospitalet, el Germans Trias i Pujol, el de Terrassa, el Residència Sant Camil, la Fundació Privada Hospital de Mollet, la Fundació Hospital Asil de Granollers, la Clínica Plató i l’Hospital de la Seu.

L’Hospital de Mataró també farà una exposició de fotos sobre la història del tabac i la Corporació Maresme la Selva en farà  una de dibuixos dels alumnes de primària que han participat en la Campanya del Programa de difusió dels riscos dels tabac en la infància. L’Hospital de Vic farà el 7è Concurs fotogràfic sobre el fum.

L’Hospital Sant Joan de Déu farà una mostra de dibuixos sobre el tabaquisme elaborats pels nens ingressats i també comptarà amb l’escenificació de diversos gags còmics per part dels Pallapupas i els Mags per l’Esperança. A la Vall d’Hebron hi haurà una actuació del Màgic Andreu i al General de Vic hi actuarà el Mag Joaquín Matas, 1r premi nacional de Màgia.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió