Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Els familiars de Pòrtulas denuncien els Mossos

|

- Publicitat -

Segons informa Europa Press, els familiars i amics de la jove de Sarrià de Ter (Gironès) detinguda fa més de dos mesos acusada de pertinença a banda armada, Núria Pòrtulas, han presentat una denúncia aquest matí als jutjats de Girona contra els Mossos d’Esquadra per unes presumptes agressions dels policies durant una manifestació per demanar la llibertat de la jove dissabte passat.

Publicitat

La denúncia l’han presentada amb els informes mèdics de les lesions que suposadament van patir el pare i dos oncles de la jove quan es disolia la manifestació que havien fet pels carrers cèntrics de Girona. Aquests informes fan constar hematomes en tot el cos com a conseqüència dels cops de porra i les empentes.

Els implicats asseguren que els agents van actuar de manera “desproporcionada” quan els van agredir. El pare de Núria, Pere Pòrtulas, ha explicat que estava assegut en un banc i de sobte un agent li va fer una empenta i el va tirar a terra. “No vaig tenir temps d’aixecar-me i posar-me dret”, ha afegit.

Per la seva banda, els Mossos asseguren que van ser els manifestants els que els van agredir primer. Ara el jutjat de guàrdia podria decidir abans d’una setmana si accepta la denúncia i investiga els fets.

L’advocat que porta el cas de Núria Pòrtulas, Benet Salellas, ha assegurat que el que va passar dissabte passat és conseqüència del “clima de tensió que hi ha dins dels Mossos” a causa de la detenció, ja que els familiars i amics de la jove sempre han acusat els alts comandaments dels Mossos d’Esquadra de ser responsables del que va passar.

L’actitud desproporcionada dels Mossos contrasta amb la suposada ideologia d’esquerres dels seus dirigents, d’Iniciativa per Catalunya Verds. Vistos els fets, el lema de la formació a les municipals “D’esquerres i ecologistes per sistema” no sembla massa adient. “Empentes i garrotades per sistema” seria més adequat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió