Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Els del ‘no’

|

- Publicitat -

A mesura que més i més plenaris es decanten per donar suport a consultes independentistes, ja sigui en la primera onada del 13 de desembre o en la següent, el 28 de febrer, és natural que el referèndum i el ‘sí’ o el ‘no’ a la independència siguin temes de debat a la societat civil.

Avui ens volem fer ressò dels polítics pel ‘no’, aquells que han explicat que votarien ‘no’ a una consulta d’independència si es celebrés. Un d’aquests casos és l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, qui aquest dimecres declarava a RAC1 que personalment votaria  ‘no’ a un referèndum sobre la independència, alineant-se d’aquesta manera als partits que ja han fet clara la seva postura: Falange, PP i Ciutadans.

Publicitat

És precisament aquesta militància pel ‘no’ el que es troba a faltar en la preparació dels referèndums que s’organitzaran arreu del Principat, ja que només quan els contraris a la independència es mobilitzin les consultes representaran veritablement a tota la societat i els resultats que se n’obtinguin tindran validesa orientativa de cara al referèndum final.

Des del directe!cat celebrem que Pagans, a nivell personal, surti de l’armari i faci campanya pel ‘no’ a la independència, ja que són molts els catalans que volen continuar dins Espanya i ara per ara no tenien polítics que s’atrevissin a representar-los. El que no acceptarem de cap manera és que la consigna del PSC continuï essent anar contra la democràcia i abstenir-se -com va fer el grup de Pagans a Girona- o directament votar no –com faria Hereu a Barcelona- a les mocions de suport a les consultes i al dret d’autodeterminació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut