Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Els del ‘no’

A mesura que més i més plenaris es decanten per donar suport a consultes independentistes, ja sigui en la primera onada del 13 de desembre o en la següent, el […]

Redacció
Redacció 12/11/2009

A mesura que més i més plenaris es decanten per donar suport a consultes independentistes, ja sigui en la primera onada del 13 de desembre o en la següent, el 28 de febrer, és natural que el referèndum i el ‘sí’ o el ‘no’ a la independència siguin temes de debat a la societat civil.

Avui ens volem fer ressò dels polítics pel ‘no’, aquells que han explicat que votarien ‘no’ a una consulta d’independència si es celebrés. Un d’aquests casos és l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, qui aquest dimecres declarava a RAC1 que personalment votaria  ‘no’ a un referèndum sobre la independència, alineant-se d’aquesta manera als partits que ja han fet clara la seva postura: Falange, PP i Ciutadans.

És precisament aquesta militància pel ‘no’ el que es troba a faltar en la preparació dels referèndums que s’organitzaran arreu del Principat, ja que només quan els contraris a la independència es mobilitzin les consultes representaran veritablement a tota la societat i els resultats que se n’obtinguin tindran validesa orientativa de cara al referèndum final.

Des del directe!cat celebrem que Pagans, a nivell personal, surti de l’armari i faci campanya pel ‘no’ a la independència, ja que són molts els catalans que volen continuar dins Espanya i ara per ara no tenien polítics que s’atrevissin a representar-los. El que no acceptarem de cap manera és que la consigna del PSC continuï essent anar contra la democràcia i abstenir-se -com va fer el grup de Pagans a Girona- o directament votar no –com faria Hereu a Barcelona- a les mocions de suport a les consultes i al dret d’autodeterminació.

Relacionats