Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

El setè i últim volum de Harry Potter arriba a les llibreries en català

Els seguidors del jove mag Harry Potter ja fa mesos que estan pendents d’una data, el 21 de febrer. Aquest és el dia que l’Editorial Empúries traurà a la venda la traducció al català del setè i últim volum d’aquesta saga, que porta per títol ‘Harry Potter i les relíquies de la mort’. El llibre es podrà adquirir a partir de dos quarts de set de la tarda. Algunes llibreries i la mateixa editorial catalana han decidit organitzar actes festius dirigits als joves lectors que vulguin fer el compte enrere a l’espera de poder comprar l’últim volum de J. K. Rowling, que posa el punt i final d’aquesta història, convertida en un fenomen de masses a nivell internacional. Empúries ha preparat un tiratge inicial de 75.000 exemplars.

Redacció
Redacció 21/02/2008

El setè llibre és la culminació de la saga, després que ‘Harry Potter i el misteri del príncep’ deixés moltes preguntes obertes. L’autora ja va anunciar que aquest últim volum seria una continuació de la història incompleta del sisè, durant el qual els lectors seguiran les aventures del jove Harry i els seus intents per matar a Lord Voldemort. L’Editorial Empúries té previst un tiratge inicial de 75.000 exemplars.

Al mateix moment que surti a la venda en català, també es distribuirà la seva versió en castellà i gallec a tot l’estat espanyol, Amèrica Llatina i Estats Units. Segons ha informat Salamandra, la tirada total en aquesta llengua, que comptarà amb set edicions diferents, serà aproximadament d’un milió i mig d’exemplars.

Des que el 21 de juliol del 2007 va sortir l’edició en anglès de ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ al Regne Unit i als Estats Units, els lectors catalans han estat esperant amb impaciència aquests set mesos. Per posar més emoció a l’acte de demà dijous, algunes llibreries han organitzat actes relacionats amb el jove mag. La Casa del Llibre, situada al passeig de Gràcia, organitzarà ‘exàmens finals de Hogwarts’, on els lectors hauran de demostrar els seus coneixements de màgia adquirits a través de les lectures de Harry Potter.

Per la seva banda, l’Editorial Empúries, en col·laboració amb el Districte de Ciutat Vella i Biblioteques de Barcelona, han preparat un acte festiu que començarà una hora abans de la posada a la venda a la Plaça dels Àngels. Es comptarà amb el mag Enric Magoo que ensenyarà als assistents alguns trucs bàsics per poder ser aprenent de Hogwarts i Queco Novell llegirà el primer capítol del llibre. L’acte acabarà a dos quarts de set de la tarda, quan en Magoo desvetlli amb l’ajuda de la màgia la imatge de la coberta de ‘Harry Potter i les relíquies de la Mort’, fins llavors desconeguda.

Relacionats