Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El sabadellenc Albert Medrán obté el guardó de millor bloc d’actualitat amb ‘e-campanya’

L’associació STIC.CAT va fer entrega ahir divendres al vespre dels guardons de la 1a edició dels Premis Blocs Catalunya 2008. En la categoria d’Actualitat, el sabadellenc Albert Medrán s’ha endut el premi gràcies al seu bloc polític ‘e-campanya’, superant a rivals com el líder de CiU, Artur Mas, i el seu Vídeobloc o el bloc del ‘Tu jugues’, programa d’esports d’Ona Codinenca.

Redacció
Redacció 11/10/2008

En la categoria de Cultura, el bloc del periodista literari d’Icat FM, Jordi Cervera, ha estat el vencedor, en la de Societat el premi ha sigut per a Joan Puig amb ‘Gazophylacium’ i el guardó per al millor bloc d’Educació ha sigut per a la la professora de secundària de Premià de Mar Margalida Capellà pel seu ‘El fill de les clàssiques’.

Finalment, el millor bloc de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) ha estat per la terrassenca Núria Masdéu. L’associació STIC.CAT ha entregat també dos premis especials: el d’Acció Solidària i cohesió social per a la Fundació Plataforma Educativa, que ha consistit en 20 ordinadors entregats per l’empresa Infoself; i dos premis especials més, lliurats exaequo a Miquel Tusón pel seu bloc ‘La Llumenera de Nova York’, per fomentar l’ús de la llengua catalana des de l’estranger; i al director de l’Agència Catalana de Notícies, Saül Gordillo, pel caràcter pioner del seu ‘Bloc sense fulls’.

A l’acte, celebrat a l’Auditori de Girona, hi ha assistit el president del Parlament, Ernest Benach; l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans; la consellera de Salut, Marina Geli; el president del Consell Comarcal del Gironès, Lluís Freixas, així com altres personalitats de l’àmbit polític i social. Els Premis Blocs Catalunya 2008 han començat a les quatre de la tarda amb la trobada Cafès & Blocs i han continuat amb la primera conferència, a càrrec de Miquel Duran, vicerector de política científica i planificació estratègica de la UdG, professor i investigador, titulada ‘Bloguiversitat: vèrtex o vòrtex?’, on ha analitzat la dinàmica dels blocs en l’educació superior i la ciència, i el paper del català.

Tot seguit, ha tingut lloc la intervenció de Ricardo Baeza-Yates, vicepresident de Yahoo! Research per Europa, l’Orient Mitjà i l’Amèrica Llatina, amb seu a Barcelona, amb la conferència ‘Tendencias en redes sociales’, on ha descrit les tendències actuals a la Web mencionant exemples desenvolupats per Yahoo! Research Barcelona. Per la seva banda, Bernard Guitart, en representació d’Alfons Cornella, ha intervingut amb la conferència ‘Xarxes socials, la propera bombolla o nova productivitat?’. Finalment, Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya, ha parlat sobre ‘TIC i PIB’.

La presidenta de l’associació Stic.cat, organitzadora d’aquest certamen, ha destacat la participació de la primera edició d’aquests premis i ha explicat que s’han superat les expectatives inicials de l’organització. Han lliurat els premis Joan Francesc Gras, president de la Fundació puntCAT; Marina Geli, consellera de Salut de la Generalitat; Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya; Blanca Palmada, Comissionada per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya; Lluís Freixas, president del Consell Comarcal del Gironès; Joan Carles Belmar, gerent de l’empresa Infoself; i el president del Parlament Ernest Benach.

Per la seva banda, també han participat en la cerimònia el conjunt musical Mobidixie i Sies.tv, que ha retransmès la cerimònia en directe per Internet. Miquel Tusón, un dels premiats, ha agraït el guardó en un vídeo des de Nova York.

El jurat

El jurat d’aquesta Primera Edició l’han format el president del Parlament, Ernest Benach; la presidenta de Stic.Cat, Trina Milán; el periodista de TV3 Martí Gironell; la subdirectora de l’ACN, Anna Nogué; el president de la Fundació puntCAT, Joan Francesc Gras i, finalment, el president del Cercle pel Coneixement i catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Biologia de la UB, Enric Canela.

El jurat ha escollit els guanyadors després que les votacions populars escollissin els cinc finalistes de cada categoria. En total, han estat 556 blocs escrits en llengua catalana els participants en aquesta primera edició dels Premis Blocs Catalunya.