Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El primer ministre holandès també participarà a la cimera financera mundial

Sembla ser que les cadires no van tan cares a la propera Cimera Internacional per refundar el Capitalisme que es farà als Estats Units d’aquí a pocs dies. Allò que tant li va costar al president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, el Primer Ministre Holandès ho ha aconseguit sense fer tan soroll. Així doncs, Jan Peter Balkenende, participarà a la cimera de Washington de reforma del sistema financer mundial per invitació del primer ministre francès i president de torn de la Unió Europea, Nicolas Sarkozy, segons ha informat el Govern holandès en un comunicat.

Redacció
Redacció 13/11/2008

El primer ministre participarà, ‘a petició del president Sarkozy’, el pròxim 15 de novembre ‘en la cimera del G-20 a Washington organitzada per George W. Bush’, es llegeix en el comunicat. ‘Els Països Baixos ocupa el dissetè lloc en l’economia mundial i el seu sector financer es troba en setè lloc en l’ordre mundial’, afegeix.

De la mateixa manera que Espanya, els Països Baixos no pertany al G-20, organisme format pels països més industrialitzats del G-8 i pels principals països emergents i els membres del qual van ser, en principi, els únics convidats a la cimera.