Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El llibreter saltenc Guillem Terribas rebrà el Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre

El Premi Trajectòria es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació i s’atorga en el marc de La […]

Redacció
Redacció 31/08/2018

El Premi Trajectòria es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació i s’atorga en el marc de La Setmana del Llibre en Català que s’iniciarà el proper dia 7 de setembre i es perllongarà fins dia 16. El guanyador d’aquesta edició ha estat Guillem Terribas, reconegut per la seva llarga trajectòria com llibreter i activista cultural.
 
Els membres del jurat van decidir atorgar Premi Trajectòria 2018 a Guillem Terribas per: “el seu incansable activisme cultural, la seva llarga trajectòria com a llibreter de referència i la seva clara voluntat de promoció, difusió i defensa de la cultura catalana.”
 
Guillem Terribas és un dels llibreters més reconeguts del país. L’any 1978 va iniciar l’aventura del llibre amb la Llibreria 22 de Girona, amb la idea que la 22 fos “un espai de venda de llibres, obert, participatiu, creatiu, que organitzés actes i presentacions; tertúlies i trobades. Que organitzés un premi literari. Al mateix temps teníem molt clar que no havíem d’oblidar que, per portar a terme totes aquestes “utopies”, havíem de crear una empresa que fos rendible i una llibreria que fos creïble per poder fer possible el projecte”, recorda Terribas.
 
Guillem Terribas agraeix la concessió del reconeixement: “Rebre el Premi Trajectòria en la seva 22 edició, dins la 36 Setmana del Llibre en Català, ha suposat per a mi un orgull i un honor, pel fet que els diferents gremis que formen part del món del llibre i també els periodistes culturals, hagin pensat en la meva persona i els meus anys dedicats a fer de Llibreter”. I remarca amb orgull: “Durant tots aquests anys he après, viscut, gaudit, patit, compartit i estimat aquest ofici i, finalment, puc dir ben alt que sóc llibreter.”