Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El gir de Bonvehí: ”Si ets del PDeCAT has de ser de la Crida”

Redacció | El recentment triat president del PDeCAT, David Bonvehí, ha cridat la unitat del partit en la seva primera intervenció després d'assumir el càrrec i ha cridat els seus associats a inscriure's en el projecte polític que impulsa l'expresident Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República, al que el partit ha acordat sumar-se.

Redacció
Redacció 23/07/2018
“Es pot ser del PDeCAT i ser de la Crida. És més, si ets del PDeCAT, has de ser de la Crida, per tant, participeu”, ha clamat en la clausura de l'Assemblea Nacional del partit en la qual s'ha imposat a una altra candidatura amb el 65% dels vots.
 
L'altra candidatura només es va presentar per exigir votar un a un els membres de la llista de consens pactada entre els afins a l'antiga adreça i els crítics alineats amb Puigdemont, que ha guanyat el Congrés.
 
“Sóc conscient que tenim un 65% i per què ha passat. Perquè hi ha coses que no hem fet bé. Hi ha gent que m'ha dit que em votaria però que èticament no pot fer-ho avui, perquè està d'acord amb mi però no amb com fem les coses. L'altra candidatura reclamava llistes desbloquejades. Jo ho comparteixo, però les coses són el que són”, ha afirmat el nou president sobre l'esdevenir del Congrés.
 
Bonvehí es referia a la forma d'actuar dels partits polítics –concretament del seu durant aquesta Assemblea– que creu que s'han de canviar i sobre aquesta forma d'actuar, ha concretat: “Jo he estat col·laborador i víctima del que és un partit polític, però hi ha eines que cal canviar”.