Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El ‘Financial Times’ insta a Sánchez a reconèixer Catalunya com una nació

Redacció | “Més autonomia dins d'un estat espanyol reformat”. És la solució “més sensata” que veu el 'Financial Times' per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. 

Redacció
Redacció 16/07/2018
El rotatiu britànic considera que hi ha “esperança” tot i reconèixer que el camí per l'entesa entre els governs espanyol i català “és empinat i ple d'obstacles”. Ho ha dit en un editorial aquest diumenge on analitza els canvis polítics dels últims mesos a Catalunya i Espanya.
 
En aquest sentit, insta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a garantir un major control dels recursos financers a Catalunya, així com dotar-la de més autonomia i incloure el reconeixement explícit dels catalans com a nació.
 
El diari britànic fa un repàs pels esdeveniments dels darrers dies i assenyala que l'executiu del PSOE, igual que el de Rajoy, “està compromès sense reserves amb la unitat d'Espanya” i amb la Constitució del 1978, mentre que el Govern continua compromès amb la independència i, això, recorda, “són posicions irreconciliables”.
 
Tot i això, creu que la reunió entre Torra i Sánchez va ser positiva i considera que “és possible que es desenvolupi un diàleg constructiu i pràctic en els pròxims mesos i anys”. Tanmateix, emplaça al PP i Cs a donar suport als socialistes “per trobar un terreny comú”.