Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El feixisme al descobert: Es disparen les visites al Valle de los Caídos

Redacció | Les restes de Franco s'exhumaran del Valle de los Caídos abans de l'estiu. Així ho va anunciar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, fa unes setmanes. Un anunci que ha disparat les visites al mausoleu, destapant el feixisme que hi ha a l'Estat.

Redacció
Redacció 11/07/2018
Així doncs, el monument funerari on estan les restes del dictador i del fundador de la Falange, José Antonio Primo de Rivera, ha augmentat considerablement les seves visites en els últims caps de setmana, segons publica La Razón. 
 
Durant el cap de setmana del 7 i 8 de juliol, el monument va rebre un total de 4.367 visitants, gairebé el doble que l'any anterior, quan van anar 3.000 assistents. I aquesta tendència es repeteix exactament el cap de setmana anterior. 
 
Segons apunta El Nacional, molts visitants han lamentat la retirada de la sepultura del dictador i han acusat Sánchez de “trair la història”. 
 
De fet, des que Pedro Sánchez anunciés l'exhumació imminent de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, el feixisme ha demostrat la impunitat amb la qual pot actuar a l'Estat espanyol empaperant diverses ciutats amb la frase “El valle no se toca”
 
S'han pogut veure a la Comunitat de Madrid (a algunes seus del PSOE, com la d'Alcalá de Henares) i a la seu de Podem a Osca ha aparegut amb una pintada amb el mateix lema, obra de les joventuts de l'organització ultradretana Democracia Nacional (DNJ).

Durant aquest mes ja es començaran a dur a terme les tasques d'exhumació del dictador.