Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El català de KFC

Continuant amb els insults a la nostra llengua, avui us portem una mostra del català que gasten al Kentucky Fried Chicken. Com en aquesta mena de multinacionals, la majoria d’establiments […]

Redacció
Redacció 01/10/2007

Continuant amb els insults a la nostra llengua, avui us portem una mostra del català que gasten al Kentucky Fried Chicken.

Com en aquesta mena de multinacionals, la majoria d’establiments al Principat gasten un català correcte als seus menús i pòsters, fruit de la centralització en una sola oficina de tots els textos que cal emetre a Catalunya.

Malgrat tot, el servei a aquests restaurants sol ser sempre en castellà, i els cartells en català es contradiuen amb el personal, que no el parla ni esforçant-s’hi.

Una mostra d’aquesta voluntat legalista a la central però absolutament espanyola a la majoria dels centres són els cartells d’empènyer i estirar que hem trobat a les portes del local de Francesc Macià (Barcelona). Emplacem a qualsevol lector versat en llengües inventades a que ens tradueixi aquests indicadors:

imatge

imatge