Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

El 27% dels joves catalans es declara consumidor habitual de vi

El 27% dels joves catalans es declara consumidor habitual de vi, un percentatge que situa Catalunya com la comunitat autònoma on els joves consumeixen més aquesta beguda, per sobre de la mitjana espanyola, que és del 20%, segons indica un estudi realitzat per la consultora TNS per a Vins de Rioja i el projecte de difusió de la cultura del vi Rioja Passió.

Redacció 15/05/2007

A nivell estatal, el 53% dels joves afirma que és un consumidor circumstancial i el 27% assegura que no beu vi. L’edat mitjana de començament del consum és de 16,4 anys i se sol donar en celebracions familiars, en el 42% dels casos, o en el context de la socialització amb els amics, en un 33%.

L’estudi també revela que a partir dels 24 anys els joves inicien una segona etapa en la qual el vi es consumeix de manera responsable i s’associa al foment de les relacions socials. En aquest sentit, l’enquesta reflecteix que el vi s’incorpora de manera progressiva als costums dels ciutadans d’entre 25 i 35 anys i que el perfil general del consumidor és el d’home de 28 anys i classe alta.