Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Dos vins negres de la DO Alella guanyen la medalla d’or al concurs mundial de Brussel·les

|

- Publicitat -

Els dos negres han estat produïts per la cooperativa Alella Vinícola-Can Jonc, i han aconseguit una bona crítica del jurat del concurs, format per 220 professionals d’uns 50 països.

Publicitat

En el cas de l’Ivori Negre 2005, el guardó té un simbolisme especial, si es té en compte que és l’únic vi monovarietal 100% garnatxa negra de la DO Alella. El raïm prové de dues vinyes velles de Rials, a Alella. La seva producció no supera les 6.000 ampolles anuals.

Es caracteritza per les seves “notes variades de fruites vermelles, una cosa cítrica i floral”, informa Alella Vinícola-Can Jonc. La collita del 2005 és la de “tall més modern, a causa que hi ha més estructura i presència de fruita, amb menys protagonisme de la criança”.

D’altra banda, el Vallmora 2005, Syrah i garnatxa negra, amb complement de Cabernet Sauvignon està produït a les vinyes de Vilavinyes i Rials. De producció “molt controlada per aconseguir tant estructura com equilibri”, el vi es distingeix per la seva “bona estructura, de tacte sedós i sabors equilibrats, de final llarg i elegant” de “tall mediterrani i modern”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió